Skip to main content

Bezoekerscentrum

Elke dag wordt er door een toegewijd team van dierenartsen, zeehondenverzorgers en vrijwilligers vanuit de hele wereld gezorgd voor zeehonden in nood. Tijdens je bezoek maak je kennis met hen en kijk je mee met hun dagelijkse werk. En wist je dat je met een bezoek ons werk steunt?

Ons werk

Tijdens je bezoek krijg je een uniek kijkje achter onze schermen van de zeehondenzorg. Loop rond en leer alles over hoe zeehonden worden opgevangen, verzorgd en weer worden vrijgelaten. Naast onze collega’s van het bezoekerscentrum, kom je ook zeehondenwachters, zeehondenverzorgers, dierenartsen en natuurlijk vrijwilligers van over de hele wereld tegen. Stel je vragen rechtstreeks aan hen. Ze beantwoorden ze met alle liefde.

Dagelijks programma

Naast meekijken in de zeehondenzorg, organiseren we ook allerlei activiteiten in het bezoekerscentrum. Dit is afhankelijk van het seizoen. Klik op de onderstaande knop om te zien welke activiteiten er te doen zijn.

Welke zeehonden zijn er te zien in het ziekenhuis?

In Nederland leven twee soorten zeehonden: de gewone zeehond en de grijze zeehond. Beide soorten worden opgevangen in het Zeehondencentrum. Het welzijn van de dieren staat altijd voorop. Daarom houden we een zeehond nooit (langer) in opvang zodat er meer dieren te zien zijn voor de bezoeker. Dat betekent dat het aantal zeehonden dat in de opvang verblijft, kan fluctueren en het soms rustig in de opvang is.

De zeehondenzorg

De zeehonden in de opvang zijn verdeeld over drie fases. Hun conditie bepaald in welke fase ze zitten. Kunnen ze al zelf eten, of hebben ze nog hulp nodig? En hoe zit het met de medicijnen? Via de ramen in de quarantaineruimtes kijk je mee hoe ons team de intensieve verzorging doet in fase 1. In fase 2 kunnen de zeehonden bijna helemaal zelfstandig eten en in fase 3 schieten ze met enorme snelheden door het water. Kom op bezoek en ontdek het zelf!

Waddenspeelplaats

Achter bij ons op het terrein zit de Waddenspeelplaats. Dit is een speeltuin waar je met touwen van eiland naar eiland kan klimmen. Niet vergeten je schoenen uit te trekken, want die kunnen wel eens vies worden! Speel in het water of haal er een netje doorheen om te zien wat er eigenlijk in leeft. Ben je klaar met ravotten? Dan is er ook een plekje om jezelf weer af te spoelen.