Een periodieke schenking houdt in dat je voor een periode van minimaal 5 jaar jaarlijks een vast bedrag aan het Zeehondencentrum Pieterburen schenkt. Doordat je deze gift van tevoren vastlegt in een schriftelijke overeenkomst is je gift volledig aftrekbaar van de belasting en krijg je een deel van uw gift terug. Kort gezegd: voor jou een manier om méér hulp te bieden aan zeehonden die het zo hard nodig hebben, zonder dat het jou iets extra’s kost.

Voorheen moest periodiek schenken via een notaris vastgelegd worden. Dat is nu niet meer nodig. Je kunt het direct met  ons regelen.

Profiteer zelf of schenk het voordeel

Je bepaalt zelf de hoogte van je gift en legt dit vast via een schriftelijke schenkingsovereenkomst. Hoe hoger de gift, hoe hoger het bedrag dat je van uw belastbaar inkomen mag aftrekken. Zo kun je er voor kiezen om zelf van het voordeel te profiteren of het voordeel aan de zeehonden te schenken.

Hoe kun je periodiek schenken?

Sinds 1 januari 2014 is voor periodiek schenken geen notariële akte meer nodig. Je kunt dus gemakkelijk en snel de schenkingsovereenkomst regelen. Wanneer je contact met ons opneemt ontvangt u van ons de schenkingsovereenkomst per post thuisgestuurd. Na ondertekening gaat de schenking in en kun je bij de belastingaangifte gebruikmaken van het extra belastingvoordeel.

De voordelen op een rij:

  • Het hele bedrag van uw schenking is aftrekbaar van uw belastbaar inkomen
  • De fiscus betaalt een aanzienlijk deel van uw schenking
  • Uw hele gift komt ten goede aan de zeehonden omdat goede doelen met ANBI-status geen schenkbelasting hoeven te betalen.

Download de overeenkomst voor periodieke schenking, vul hem in en stuur hem ons toe. Het kan nog gemakkelijker door ook de betalingsvolmacht in te vullen, dan wordt het bedrag van je keuze jaarlijks automatisch overgemaakt naar het Zeehondencentrum