Skip to main content

Pup Balloon raakte verstrikt in wensballon

De naam Balloon klinkt vrolijk, maar heeft een verdrietige oorsprong. Half juni werd de zeehondenpup gevonden onder trieste omstandigheden: zonder moeder en sabbelend op een koord van een wensballon. Ze was al de vijftigste (!) verstrikte zeehond die we dit jaar hebben gevonden, terwijl het totaal vorig jaar 38 was.

Laatst geupdate op 08-07-2024
  • Zeehond Balloon
  • Balloon en de wensballon
  • Het koord

    Moederziel alleen

    De pup was nog maar een paar dagen oud toen ze op Vlieland werd gevonden door zeehondenwachter Willem Stel. Het lukte hem om de koord meteen uit haar keel te halen. Omdat er geen moeder in de buurt was en omdat de ballon wellicht schade had aangericht, besloot de zeehondenwachter haar naar ons centrum te brengen.

    Ballonnen toch niet zo onschuldig

    Het laat op pijnlijke wijze zien welke schade zwerfafval kan veroorzaken. Hoe mooi en onschuldig wensballonnen ook lijken tijdens bruiloften, rouwdiensten of in dit geval Vaderdag, uiteindelijk belanden de meeste ballonnen in de natuur. Dit kan levensgevaarlijk zijn voor zeehonden en andere dieren.

    Hoe gaat het nu met Balloon?

    Voor Balloon kwam de hulp gelukkig op tijd. Vooralsnog lijkt ze geen schade te hebben overgehouden aan de verstrikking en ze groeit goed. Inmiddels heeft ze haar eerste vis gehad en kan ze zwemmen wanneer ze wil.

    Wil je Balloon helpen?

    Alle hulp voor Balloon en de andere pups is welkom. Zo kun je (eenmalig) doneren, een portie vis geven of een zeehond adopteren.


    Op deze pagina

    • Leefgebied

    • Uiterlijk gewone zeehond

    • Voeding & foerageren